Церква стурбована порушенням прав людини у доступі до медикаментів
  • Втр, 11/06/2013 - 20:25

Представник Святого Престолу в Женеві критикує доповідь ООН про доступ до медичних ресурсів у світі, обговорення якої відбулося під час XXIII сесії ООН Ради з прав людини.

 

Архиєпископ Сільвано Томазі зазначив, що документ про доступ до медичних ресурсів занадто багато уваги приділяє правовому аспекту проблеми, не розглядаючи інших. Йдеться про конкретні потреби у цій галузі, що стосуються кожного етапу людського життя: від зачаття до природної смерті. У такому власне дусі написаний 25-й пункт Загальної декларації прав людини.

 

Подолання перешкод у доступі до медикаментів та медичних засобів є вимогою інтегрального розвитку, підтримуючи відповідні правові рішення і міжнародну солідарність, – сказав дипломат Ватикану. Однак є деякі складності, за якими з неспокоєм стежить Апостольська Столиця.

 

Архиєпископ Томазі також нагадав, що разом з урядами, які зобов'язані надавати громадянам медичну допомогу, значний внесок у цій ділянці роблять неурядові та релігійні організації. У самій лишень Африці від 30 до 70 відсотків медичної інфраструктури мають релігійне спрямування. На жаль, за словами представника Ватикану в Женеві, доповідь ООН не враховує цього виміру, обмежуючись до правових, економічних і політичних питань, пов'язаних з доступом до медичних ресурсів.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va