Цього року обікрали вже 31 церкву
  • Нед, 30/09/2012 - 00:00

У цьому році в Україні 31 раз обікрали церкви та інші релігійні святині. За ці злодіяння правоохоронці виявили всього 9 зловмисників. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН повідомили в Управлінні зв'язків із громадськістю МВС України. При цьому представники міліцейського відомства зазначили, що зазначена проблема є на сьогодні дуже і дуже актуальною.

 

На підтвердження своїх слів правоохоронці навели таку статистику.

 

"Якщо в 2008 році зафіксовано 67 зазіхань на церковні святині, то в 2011 році їх стало ні багато, ні мало - 111. Усього за останні п'ять років в Україні правоохоронці 386 разів фіксували посягання на церковні святині. Цього року, наприклад, найбільше подібних злодіянь відбувалося на території Львівської та Хмельницької областей - по 5, Черкаській - 4 та Вінницькій - 3. Зловмисники завдали збитків на загальну суму понад 140 тис. гривень ", - сказали в прес-службі.

 

Стражі правопорядку також відзначають, що в січні цього року в результаті проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку ГУМВС України в Київській області припинили злочинну діяльність групи осіб, які займалися крадіжками ікон з церков. У зловмисників виявлено відразу 66 релігійних приналежностей і ікон.

 

"Міліціонери систематично перевіряють антикварні салони і магазини, проводять пошукові заходи на ринку з продажу предметів антикваріату, але незважаючи на все це проблема залишається і стоїть дуже гостро. Однією з причин такої ситуації залишається незадовільний стан охорони церков. Із 14 тис. українських культових споруд, тільки п'ята частина з них обладнана засобами охоронно-пожежної сигналізації ", - підсумували в правоохоронному відомстві.

 

Джерело:  УНН