Туреччина: Місія підтримувати запалений вогонь при табернакулюм
  • Втр, 21/09/2021 - 14:08

В Туреччині Євангеліє звіщають з допомогою діл милосердя. Сучасні загрози спричиняють до того, що відкрита євангелізація там є практично неможливою. «Наша місія – пошепки розповідати про Ісуса і підтримувати Його живу присутність в Євхаристії», - розповідає новий апостольський вікарій Стамбулу.

О. Массіміліано Палінуро вже дев’ять років працює в Туреччині. Попередньо він був парохом в Трабзоні, де в 2006 році вбили італійського священника Андреа Санторо. Новий вікарій зізнається, що саме свідчення мученицької смерті попередника надихнуло його продовжувати цю місію, яку він називає «підтримування запаленого вогню при табернакулюм, тобто живої присутності євхаристійного Ісуса на турецькій землі».

Діяльність Церкви в Туреччині він називає «місією відчинених дверей». Він додає, що величезним викликом надалі залишається міжрелігійний діалог. «У країні, де багато контролю, а біля дверей часто стоїть охорона, Церква має бути місцем, до якого кожен може безпечно зайти. Нашим завданням є повалити мури і розділення», - наголошує о. Палінуро. Він також звертає увагу на важливість в Туреччині діл милосердя, які робить Церква, в т.ч. допомагаючи 4,5 мільйонам біженців, котрі знайшли прихисток у цій країні. Йдеться про організацію і забезпечення  шкіл, притулків, лікарень та центрів допомоги.

Єпископські свячення о. Палінуро заплановані на 7 грудня, а 18 грудня має відбутись урочистий інгрес до катедри Стамбула, пише Vatican News.