Туринську Плащаницю відкриють для учасників зустрічі Тезе
  • Втр, 07/01/2020 - 18:19

Туринська Плащаниця буде урочисто відкрита для поклоніння та адорації під час наступної зустрічі молоді, яку організовує Спільнота Тезе, та яка пройде з 28 грудня 2020 року по 1 січня 2021 року в Турині.
Про це повідомив архиєпископ Турину Чезаре Назілья під час участі в екуменічному форумі, який проходив у польському місті Вроцлав. Таким чином, всього через п'ять років після останнього виставлення християнської реліквії, яку тоді відвідало понад два мільйони паломників з усього світу, Плащаниця буде знову представлена в Турині.

Коментуючи звістку про вибір Турину як наступного місця проведення молитовної зустрічі, архиєпископ Назілья зазначив, що це важлива новина, "яка служить підтвердженням сильного зв'язку і одночасно плоду довгого шляху дружби зі Спільнотою Тезе".

3 січня 2020 року в Турині відбудеться прес-конференція, на якій будуть представлені ініціативи, пов'язані з подальшою зустріччю Тезе - 43-м етапом "Паломництва довіри на землі". Традиційно, ці форуми мають дуже насичену молитовну і культурну програму: молоді люди щодня збираються на молитву в базиліках і великих виставкових центрах, а в новорічну ніч відбуваються "Молитва за мир у всьому світі" і "Фестиваль народів". Програму зустрічі в Турині збагатить можливість споглядання і вшанування Туринської Плащаниці.

Спільнота Тезе організовує Європейські зустрічі молоді з 1978 року. Ініціатива має характер паломництва, тому щороку проходить в іншому місті континенту. Вперше вона пройшла в Парижі. Італія приймала молитовну естафету вже шість разів: чотири рази - в Римі (1980, 1982, 1987, 2012) і два - в Мілані (1998 і 2005). Таким чином, зустріч молоді в Турині стане 43-ю в історії "Паломництва довіри на землі" і 7-ю, яка пройде в Італії.