У 2016 році буде відкрито процес беатифікації вірних, вбитих 2010 р. в катедрі Багдаду
  • Чтв, 03/09/2015 - 00:31

Жертви нападу 2010 року на  католицький собор в Багдаді будуть висунуті на беатифікацію в 2016 році, сказав провідник місцевої Церкви.

Патріарх Ігнатій Йосип III Юнан сказав, що планує запустити справу 48 жертв у наступному році. За повідомленнями AsiaNews, він зробив цю заяву на беатифікації єпископа Флавіана Майкл Мелкі в Аріса, Ліван, в суботу.

Напад, скоєний 31 жовтня 2010 року, спричинив загибель 48-ми католиків сирійської халдейської катедри Богоматері Спасіння. Серед загиблих були два священники, що відправляли вечірню месу в катедрі під час нападу.

Як інформує "Сatholic Herald", виступаючи проти передбачуваної відсутності захисту західними державами християн на Близькому Сході, Патріарх Юнан піддав критиці "пасивність великих держав", що "претендують захищати свободу", але покидають цілі громади, що ризикнули залишитися.

Патріарх Юнан не забув відзначити, що всі християни Сходу - халдейці, ассирійці, мароніти, мелкіти і вірмени - є під такою ж загрозою як і сирійські католики, додавши, що "коли переслідування не є фізичними, то є моральними".

Єрарх сказав, що міжнародне співтовариство ухилялося від свого обов'язку надавати притулок біженцям, залишивши натомість таку малу  країну, як Ліван  перед тягарем сотень тисяч переміщених осіб.

"Де є совість світу?", - запитав він.