У 2017 році у Львові відкриють та освятять Храм воїнів-афганців
  • Суб, 31/12/2016 - 16:19

У новому 2017 році у Львові відкриє свої двері для моління ще один храм - Храм воїнів-афганців Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа ЛА УГКЦ (м. Львів, вул. Батуринська, 1), який зводиться поруч пам’ятника «Громадянам Львівщини полеглим у війні в Афганістані 1979 -1989 рр». Будівництво храму ведеться зусиллями воїнів Львівської міської організації ветеранів Афганістану, ветеранів Афганістану-воїнів АТО, інших локальних військ, та душпастирів Центру Військового Капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ.

За 2016 рік ветеранам та капеланам вдалося не лише спорудити склепіння храму, але й виконати основні роботи: перекрити дах, утеплити стелю, змонтувати вікна, обладнати опалення, прокласти підлогу… Поруч храму споруджено дзвіницю у якій відбуватимуться зустрічі із ветеранами Афганістану, курсантами, військовослужбовцями та членами їхніх сімей, катехизація для дітей.

Освячення храму планується 15 лютого 2017 року на храмовий празник у свято Стрітення ГНІХ. Цей день є важливий для воїнів-афганців, адже саме 15 лютого 1989 року завершилося виведення військ СРСР із Афганістану, які брали участь (1979-1989) у повномасштабному збройному конфлікті.

До Храму воїнів-афганців Архиєпископ та Митрополит Львівський УГКЦ призначив для служіння капеланів: о. Михайла Білецького – настоятелем храму, а також о. Мирона Горбового – сотрудником храму.