У 2030 році Китай буде країною з найбільшою кількістю християн
  • Срд, 23/04/2014 - 16:59

У 2030 році Китай буде країною з найбільшою кількістю християн – пише бразильський портал odiario.com. Тоді там буде 247 млн. за умови, що зростання кількості християн у Китаї відбуватиметься в тому ж темпі, як сьогодні.

Півстоліття тому релігія була практично заборонена в Китаї, який мав стати атеїстичною державою. Диктатор Мао Цзедун почав переслідування Церкви, яку він вважав перешкодою на шляху до прогресу і хотів підпорядкувати комуністичній партії. Ця політика продовжується і донині, хоча кількість послідовників Христа постійно зростає. Багато з 1,3 млрд. жителів країни шукають духовної розради, якої не може дати ні комунізм, ні капіталізм.

Фунг Янг, професор соціології з Університету Пердью в місті Лафайет в США і автор книги «Релігія в Китаї: виживання і відродження при комуністичному режимі», передбачає, що впродовж одного покоління Китай може навіть стати повністю християнською країною.

На підтвердження своєї тези цитує дані, що стосуються китайських протестантів, яких 1949 року тут було менше мільйона. Сьогодні їхня кількість перевищує країни, що традиційно вважаються протестантськими. У 2001 році їх було 58 млн. у Китаї. Згідно з Янгом, ця кількість буде збільшуватися в 2025 році до 160 мільйонів. У 2030 році загальна кількість християн, серед них і католиків, має скласти 247 млн., отже, набагато більше, ніж у Бразилії, Мексиці і США, в яких, як вважають, є найбільші спільноти послідовників Христа у світі.

За матеріалами: wiara.pl