У Австралії ненароджених дітей можуть визнати особами
  • Нед, 26/10/2014 - 20:34

Незабаром в парламенті найбільшого австралійського штату відбудеться дискусія над проектом закону, який стане кроком до оборони життя ненароджених дітей.

Один з депутатів парламенту Нової Південної Валії (де проживає понад 7 мільйонів людей) пропонує надавати статус особи дітям, старшим 20 тижнів і важчим, ніж 400 грам. Протягом року щодо цього проекту не було ніяких розмов, аж нарешті прем’єр Майк Баірд заявив, що проект повинен бути обговорений у Вищій Палаті Парламенту і додав, що не планує здійснювати жодного тиску, кожен депутат може голосувати згідно голосу свого сумління. За словами прем’єра, закон має бути проголосований до кінця цього року.

Варто додати, що зазначений закон не є вповні задовільним, бо важко визнати, що про те, чи є дитина особою чи ні, вирішує її вік чи вага. Так чи інакше, його прийняття стало б добрим кроком до оборони ненароджених дітей і відкидання ліберальної брехні про аборти. Кожен аборт після зазначеного терміну карався б як вбивство вже народженої дитини.

Діючий зараз закон у Новій Південній Валії  дозволяє вбивство дитини при умові, що лікар визнає загрозу для фізичного чи психічного здоров’я матері. Другий випадок став полем для суттєвих надуживань, до того ж береться до уваги і економічний стан матері.