У Багдаді християни отримали нову каплицю
  • Нед, 13/12/2015 - 15:31

Благодійний католицький фонд «Церква в потребі» профінансував побудову каплиці для іракських християн у Багдаді. Повідомляє інформаційна агенція «Zenit».

Аргентинський місіонер в Іраку, о. Луїс Монтес каже, що для іракських християн ця невелика церковця – величезна радість: «Ми тільки що освятили нову каплицю. У цей непростий час наші біженці отримали свою власну невеличку церковцю. Це повертає їм шматочок дому, який вони втратили. Тепер люди можуть приходити на Службу Божу, не ризикуючи своїм життям».

Каплиця розміщена у таборі біженців-християн, який носить ім’я Пречистої Діви Марії. Тому спорудження каплиці у цьому таборі надає біженцем додаткової гарантії безпеки. Оскільки табір знаходить під додатковим наглядом іракської поліції.

Більшість жителів табору іракські католики, які втекли перед Ісламською державою з міста Каракош та його околиць, де вони компактно проживали. Більшість з них уже давно не плекає надії на повернення до рідного краю.

Західні держави дуже неохоче видають християнам візи на міграцію на Захід. Після терактів в Парижі, що стались 13 листопада цього року, навіть ця практика припинилася. Тому, 135 християнських родин, які знаходяться у Таборі Пречистої Діви Марії, перебувають у підвішеному стані.

«Народ страждає. Не всі змогли знайти роботу. А батьки родин почуваються нездібними і непотрібними. Тим не менше, коли я дивлюся на наших людей, я бачу щасливіші обличчя аніж ті на Заході. Наші люди зберегли віру в Бога. І це їх підтримує і сповнює впевненістю» - свідчить о. Монтес.