У Бангладеш зростає кількість священичих і монаших покликань
  • Пон, 22/06/2020 - 14:23

В Бангладеш зростає кількість покликань до священства і монашого життя. Вже зараз священники і монахи з цієї країни працюють закордоном місіонерами. Інші будуть послані на місії в майбутньому.

Ще тридцять років тому Католицька Церква в Бангладеш отримувала допомогу з боку міжнародних груп місіонерів. Однак, недавно там було висвячено 21 нового диякона і трьох семінаристів, котрі зараз навчаються закордоном – їх буде висвячено на священників у найближчому майбутньому.

Бангладеш – переважно мусульманська країна, християн там невелика спільнота. Кількість католиків становить 390 тисяч. Вперше в історії цієї країни свячення прийме така велика кількість семінаристів.

Вища семінарія Св. Духа  в Банані (Дхака) є єдиною в країні. Зараз там навчається 125 клериків. «Католицька Церква виглядає благословенною, оскільки молодь іде до семінарії, щоб стати священниками», - розповів о. Анол Теренке Д’Коста, відповідальний за формацію дияконів. – «Це будуючий знак. В цій країні покликання до священства і монашого життя – хороші. Ми – щасливі». Важливим є також внесок батьків, вчителів, священників і монахинь.

Зазвичай свячення дияконату відбувається в Дхаці, однак цього року, через пандемію і карантин, їх провели в дієцезіях, з яких походять семінаристи.