У Бангладеші християн силою намагаються навернути в іслам
  • Суб, 07/12/2013 - 10:49

У бангладеському селі для протидії поширенню Християнства організований спеціальний комітет, що стежить за діяльністю християнської громади. Християнам заборонили продовжити будівництво церкви, членів громади змушують прийняти іслам, повідомляє WorldWatchMonitor.

У селищі Більбатуагані (округ Тангайл, в 100 км на північ від Дакки) 8 вересня група з 25 християн, які протягом 3 років таємно зустрічалися для молитви, почала будівництво церкви. Через 5 днів голова місцевої ради Рафікуль Іслам Фарук і 200 мусульман прийшли на будівельну ділянку і оголосили про заборону будівництва. Наступного дня у всіх місцевих мечетях оголосили про будівництво церкви. Понад 1 тис. мусульман, в т.ч. 72 імама, зібралися біля будівлі адміністрації на знак протесту.

Фарук заявив, що сформований спеціальний комітет, який покликаний зупинити поширення «дезінформації» християнами. За його словами християнський проповідник «пропонує великі гроші бідним людям за перехід в християнство». «Бідні люди стають християнами під тиском жадібності», - заявив чиновник.

За його словами, серед 13 членів комітету - лідери правлячої Народної ліги і головної опозиційної Націоналістичної партії Бангладешу, а також шкільні вчителі й старші. Їх мета - зупинити всі види християнської діяльності в районі.

З вересня 8 християн з 25 членів громади заново прийняли іслам. Намагаючись повернути християн в ісламську громаду, місцеві чиновники і силовики чинять на них тиск, змушуючи відвідувати мечеті і налаштовуючи мусульман проти «відступників».

За матеріалами www.sedmitza.ru