У Беніні відбудеться черговий етап «Паломництва довіри на землі»
  • Суб, 20/08/2016 - 15:10

«Спільно шукати шляхи надії» – так звучить тема чергового етапу традиційного «Паломництва довіри на землі», організованого спільнотою з Тезе, який від 31 серпня до 4 вересня відбуватиметься в столиці африканської країни Беніну місті Котону. У заходах, на які збереться кілька тисяч юнаків і дівчат із західної Африки, візьме участь настоятель всесвітньо відомої екуменічної чернечої спільноти брат Алоїз.

Як зазначають організатори, головною метою зібрання буде вшанування Христа, як «джерела миру та сопричастя» через досвід Церкви, як «закваски єдності людського роду» у спільному шуканні «нових шляхів солідарності». «Завданням цієї зустрічі, – додають вони, – є підтримати молодь в їхніх духовних пошуках. Вона є заохоченням поглибити довіру до Бога, до себе і до ближніх». Іншими словами, мова йде про те, «щоб бути уважними до знаків надії навколо себе та брати на себе відповідальність за те, щоб ставати закваскою миру й довіри у Церкві та в суспільстві».

Паломництво, за допомогою традиційних засобів спільноти, якими є молитва, спів, тиша й свідчення, дасть змогу обмінятися досвідом віри з представниками інших культур та ознайомитися із життям християн Котону. Щоденною програмою передбачено час на спільну молитву: вранці – на парафіях міста, а ввечері – у спільному місці. Як завжди під час прощ, організованих спільнотою Тезе, важливим виміром буде гостинність, адже його учасники мешкатимуть при місцевих парафіях та громадах.