У Берегові римо-католицька церква відкрила будинок для паломників з усього світу
  • Срд, 20/09/2017 - 12:08

17 вересня у Берегові відбулось офіційне відкриття будинку для паломників імені о. Ференца Пастора.

Католицький священик народився в Ужгороді (тоді Унгвар), служив у церквах Румунії та відіграв велику роль у релігійному та культурному житті міста Берегово (Берегсас) довоєнного часу.

Урочистий захід розпочався зі святкового богослужінням в римо-католицькому храмі. А далі відбулося відкриття будинку для паломників з усього світу. За словами єпископа Мукачівської дієцезії римо-католицької церкви, цей культурно-освітній центр матиме змогу приймати одночасно до 200 чоловік, які матимуть бажання приїхати на Закарпаття, аби відвідати визначні місця.

Перед присутніми виступили також місцеві діячі та політики, в тому числі Ласло Брензович, голова КМКС та  заступник держсекретаря Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Йожефом Бочкаї, які подякували керівництву та волонтерам церковної громади за проброблену велику роботу.

У будинку римо-католицької громади м.Берегово, в якому раніше була розташована школа №4, тепер розміщені конференц-зал, гуртожиток для студентів і соціальна кухня. Пізніше покинуту та аварійну будівлю було повернуто у власність церкви, тут проведено капітальний ремонт. Поруч також побудований відкриті для всіх бажаючих дитячий та спортивний майданчики.