У березні Папа закликає молитися за єдність Церкви в Китаї
  • Птн, 06/03/2020 - 11:30

Представляючи молитовне намірення на березень 2020 року, призначене для членів Всесвітньої мережі молитви в наміреннях Папи, Святіший Отець запрошує вірних до молитви за Церкву в Китаї, що «дивиться в майбутнє з надією».

“Молімося разом за те, щоб Церква в Китаї зберігала вірність Євангелію та зростала в єдності.”

– закликає Наступник святого Петра.

Починаючи від 1970-х років в Китаї значно зросла кількість християн. Згідно з офіційними даними за 2010 рік, в Китаї налічувалося 67 мільйонів християн, що становило приблизно 5% всього населення. Деякі дослідники вважають, що сьгодні ця кількість зросла до ста мільйонів.

Важливими кроками на шляху до відновлення єдності Церкви в Китаї став лист Папи Венедикта XVI, в якому він звернувся до китайських католиків у травні 2007 року, та «Послання до китайських католиків і вселенської Церкви» Папи Франциска, опубліковане у вересні 2018 р., в якому пояснюються причини, що привели до підписання Тимчасової Угоди між Святим Престолом та КНР.

Отець Фредерік Форнос, директор Всесвітньої мережі молитви в наміреннях Папи, наголошує, що це намірення Святішого Отця має духовне й душпастирське значення, бо сприяти єдності католицької спільноти в Китаї означає спонукати її до свідчення та звіщення Євангелія. В цьому відеопосланні Папа Франциск закликає китайських християн бути «насправді християнами й добрими громадянами», «звіщати Євангеліє, не вдаючись до прозелітизму», бо Євангеліє звіщається свідченням життя. Усвідомлюючи ці виклики, Святіший Отець закликає вірних молитися «аби Церква в Китаї зберігала вірність Євангелію та зростала в єдності».