У богопосвяченому житті немає місця для влади та багатства. Папа Франциск до духовенства й богопосвячених осіб Кенії
  • Суб, 28/11/2015 - 00:13

До богопосвяченого життя та священства не входиться інакшим, як тільки через Христа, це Він є брамою і Він нас вибирає. Якщо хто входить не через двері, а через вікно, не через Христа, не задля Христа, то йому треба порадити служити Богові в іншому місці. На цьому наголосив Папа Франциск під час зустрічі з духовенством, ченцями, черницями та семінаристами Кенії, що відбулась у четвер 26 листопада 2015 року в Найробі.

Вранці того дня Святіший Отець очолив урочисту Святу Месу, після якої у недалекому католицькому коледжі “St Mary’s School”  відбулась радісна зустріч з духовенством, чернецтвом і семінаристами Кенії. Вона була проведена на великому спортивному полі коледжу, зібравши понад 8000 богопосвячених осіб.

Згаданий коледж є власністю архидієцезії Найробі. Він був заснований ірландськими місіонерами із Згромадження Святого Духа, а тепер його провадять сестри-феліціянки.

Папа Франциск відмовився від заздалегідь приготованого слова та експромтом говорив рідною іспанською мовою, а його слова були наживо перекладені на англійську. Він поділився своїми роздумами про наслідування Христа, закликаючи до довіри до Бога, який покликав кожного і кожну в той день, коли на нас поглянув, тобто у день хрищення, кажучи: «Якщо хочеш, йди за Мною».

Святіший Отець підкреслив, що Церква не є якоюсь фірмою чи неурядовою організацією, але містерією погляду Ісуса, Який дивиться на кожного й запрошує: «Прийди».

Життя католицької Церкви в Кенії розгортається в майже 1000 парафій та понад 6000 інших душпастирських осередків. Духовну опіку вірним надають 2744 священики, яким допомагають 5500 черниць та майже 800 ченців. У Кенії трудиться понад 500 місіонерів-мирян, а у сфері євангелізації заанґажовані  майже 12000 катехитів-мирян. У Малих семінаріях навчається 4000 юнаків, а Вищих семінаріях – майже 1500 семінаристів.