У боротьбі з абортивною індустрією найважливішою є освіта
  • Чтв, 02/12/2021 - 12:03

Питання про те, коли починається людське життя, не є сьогодні питанням світогляду, але науки. Дослідники не сумніваються, що воно розпочинається від зачаття. Тому найважливішим питанням в побудові світу без абортів є освіта, - вважає американська діячка про-лайф Брук Стентон.

У статті, опублікованій в американському журналі «Newsweek», вона зазначає, що молодим американцям часто бракує знань на цю тему. 23 відсотки осіб віком 18-22 роки вважають, що життя розпочинається в момент народження. В свою чергу не повних 9% молодих демократів вважають, що людський організм починає існувати в момент запліднення.

Провина за настільки фатальний стан поінформованості молодих громадян США є абортивна індустрія, яка впродовж майже пів століття затемнювала і перекручувала наукові факти, - вважає глава «Contend Projects», освітньої організації, що займається поширенням наукових знань на тему, коли розпочинається людське життя. На її думку, цій ідеології також піддалась американська освіта, яка не передає фактів на тему розвитку людини.

Однак вона вважає, що зміна парадигми відбувається. Рух про-лайф зрозумів, що слід зосередитись на науці. На це вплинули опитування, які показали, що пізнання об’єктивних фактів на тему розвитку людини спричиняє до того, що численні американці приймають рішення не підтримувати абортів. Саме тому під час маршу для життя 2019 року тисячі активістів несли транспаранти із написом «Про-лайф є про-науковим».

На думку діячки, зараз дуже важливо зосередитись на покращенні якості освіти в США. «Етапи ембріонального розвитку людини, які чітко описують, коли починає існувати людське життя, повинні бути обов’язковою темою для вивчення в школі, як періодична система елементів», - пише на сторінках «Newsweek» Брук Стентон.

Ця нова стратегія приносить результати. Від 2019 року вісім штатів ухвалили закони, що забороняють аборти, коли в дитини прослуховується серцебиття. Опитування показують, що американці підтримують цей компроміс. «Багато факторів входять в гру, але немає нічого важливішого, ніж розуміння того, що аборт покінчує з життям людської істоти», - запевняє Стентон.