У Бразилії Блаженніший Святослав зустрівся з губернатором штату Парана
  • Птн, 18/07/2014 - 19:07

16 липня Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, в рамках візиту до Бразилії зустрівся з Бето Рішою, губернатором штату Парана.

Під час бесіди Предстоятель УГКЦ наголосив, що сьогодні, в такий важкий для України період, Українська Греко-Католицька Церква докладає всіх зусиль для єднання українців у світі для виступу на підтримку їхньої історичної Батьківщини і досягнення широкої міжнародної солідарності з Україною.

Блаженніший Святослав також зауважив, що Церква навколо наших витоків, нашої тисячолітньої духовності й культури єднає українців України зі світовим українством.

Глава УКГЦ подякував губернаторові штату Парана за підтримку української громади, насамперед за створення умов для задоволення її духовних, освітніх, культурних та мовних потреб. Натомість губернатор Бето Ріша запевнив, що й надалі уряд штату робитиме все можливе, щоб етнічні українці почувалися гідно й вільно на бразильській землі.

Українська громада має у Бразилії понад 120-літню історію. У штаті Парана проживає близько 400 тис. етнічних українців.

Як ми повідомляли, 13 липня Блаженніший Святослав звершив Чин інтронізації владики Мирона (Мазура) на Єпарха єпархії Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Інтронізація відбулася в соборі Непорочного Зачаття.

15 липня Глава УГКЦ увів на престіл Митрополита й Архиєпископа Володимира (Ковбича). Подія пройшла в Куритибі в архикатедральному соборі Святого Івана Хрестителя.