У Бразилії вбили 72-річного священника
  • Пон, 25/05/2020 - 17:36

У Бразилії загинув ще один священник – цього разу це 72-річний о. Антоніо Хосе Габріель з єпархії Леопольдина в штаті Жерайс на сході країни. Його задушив 21-річний чоловік, який потім викрав автомобіль жертви та всі речі, які були в ньому. Серед них мобільний телефон, який вдалося відстежити, і завдяки цьому поліція затримала вбивцю.

Тіла священника в машині не знайшли, бо вбивця кинув його в лісі біля дороги. Під час допиту він зізнався у вбивстві та крадіжці і засвідчив, що гроші, які він викрав у священника, витратив на наркотики.

Єпископ Леопольдини Едсон Хосе Оріоло дос Сантос, який керує єпархією з січня цього року, висловив біль і жаль, довідавшись про вбивство священника.

«Я відчуваю великий смуток з приводу його раптової і насильницької смерті. Висловлюю солідарність з його родиною, вірними парафії в Санту-Антоніу-ду-Авентурейру та всіма численними друзями вбитого. Особливо співчуваю священникам, які служать в єпархії, братам та друзям о. Габріеля, які засмучені цим жорстоким випадком. Ми переживаємо великодній період, саме тому я закликаю всіх задуматися над таємницею страждань, смерті та воскресіння Ісуса. Відновімо нашу довіру до Божого милосердя, яке є великим багатством, яке ми отримали від Нього і маємо постійно про нього нагадувати в різних ситуаціях», – написав єрарх у спеціальній заяві.