У Бразилії відбувся міжнародний конгрес католицької молоді
  • Втр, 30/09/2014 - 11:19

У бразильському місті Форталеза відбувся з'їзд католицької молоді з руху «Шалом». У зв'язку з його 25-річчям зустріч стала міжнародною подією. Учасники приїхали з 50 міст Бразилії, а також з Ізраїлю, Португалії, Парагваю, Чилі, Перу та інших країн. Загалом на конгресі були присутні понад 6 000 молодих людей.

Триденну зустріч у Форталезі супроводжує цьогорічне гасло Всесвітнього дня молоді «Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне» (Мт. 5,3). «Цей захід призначений не тільки для молоді з руху «Шалом». Конгрес є для всієї церковної спільноти. Переживаємо у Форталезі міні-Всесвітній день молоді», – зазначила представник організаторів зустрічі Юссара Маркуес.

Конгрес розпочався Літургією під головуванням о. Жоао Вілкера Шагаса, що відповідає за молодіжну секцію Папської Ради у справах мирян. Під час конгресу молодь послухала кілька конференцій. Серед запрошених доповідачів були: засновник католицької спільноти «Шалом» Мойсес Асеведо, співзасновниця цієї ж спільноти письменниця Еммір Ногейра і вже згадуваний о. Жоао Вілкер Шагас. Найбільший інтерес викликали троє молодих людей, що  прибули з Хайфи в Ізраїлі. Вони поділилися своїм досвідом, як можна жити, будувати мир і толерантність в умовах збройного конфлікту. У перервах між конференціями молодь мала можливість виступити на сцені, щоб продемонструвати свої таланти. Вечорами відбувалися музичні концерти, під час яких представляли молодіжні релігійні пісні.