У Бразиліїї обговорюють душпастирство людей дороги
  • Суб, 17/08/2013 - 12:06

Національна зустрічі єпископату Бразилії у справах мобільності людей триває у Сантосі, місті, відомому через найбільший порт у Латинській Америці. У триденній нараді беруть участь душпастирі, які служать людям у дорозі.

Учасники зустрічі вказують на мозаїку Церкви, яка турбується про людину, що з різних причин, а також через особливості професії, перебуває поза сім'єю і власною спільнотою. Таким людям, через конкретну пастирську турботу, Церква забезпечує духовну допомогу і підтримку.

У нараді взяли участь координатори душпастирства мігрантів, людей моря, водіїв вантажівок, працівників цирків, парків розваг, циган, іноземних студентів, польських та японських іммігрантів.

Основною метою цьогорічної зустрічі є стимулювання прогресу в пошуках відповідей на релігійні та соціальні виклики, а також консолідація душпастирських зусиль для євангелізаційної діяльності Церкви в Бразилії.

У рамках спільної відповідальності за душпастирство людей дороги розпочнуть приготування канонічного статусу для всіх душпастирств, що входять в склад єпископату у справах мобільності людей.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va