У Бродах початковою і кінцевою стаціями Хресної ходи стали військові частини
  • Чтв, 27/03/2014 - 16:55

Традиційно щороку в Хрестопоклонну неділю вулицями Бродів, що на Львівщині, іде Хресна дорога. До цієї ходи долучаються мешканці та майже всі церкви міста. Мета цього духовного заходу – об’єднання та духовне піднесення вірних.
 

Цього року у Хресній дорозі взяли участь священики Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков, представники районної та міської влади, а також військовослужбовці Бродівського гарнізону.

У зв’язку з тривожними подіями, що відбуваються сьогодні в Україні, на знак підтримки і єднання з українським військом початковою і кінцевою стаціями хресної ходи стали військові частини, що розташовані в мікрорайонах на червоних і білих казармах. У молитвах та в духовних піснях учасники Хресної дороги зверталися до Всевишнього з проханням послати Україні мир і пройшли довгий шлях з одного кінця міста в інший.

Розпочали хресну ходу бродівчани від храму Пресвятої Богородиці – Владичиці України, що біля військової частини А 2595 – Червоні казарми. Хрест під час першої стації несли військовослужбовці Червоних казарм та члени їхніх сімей.

Перед початком до присутніх звернувся бродівський декан УГКЦ о. Богдан Вихор і закликав помолитися в наміренні за добробут, благополуччя, мир та спокій в Україні, за здоров’я і Божу опіку над українськими військовослужбовцями та їх родинами.

Від стації до стації важкий хрест вулицями міста несли діти, молодь, підприємці, залізничники, вчителі, лікарі, представники влади і засобів масової інформації тощо. На стації біля райвійськкомату хрест на свої плечі взяли працівники військкомату та військовослужбовці запасу. А від пам’ятного знака Небесній сотні, що недавно був встановлений біля педколеджу імені М. Шашкевича, хрест несли ті, хто брав участь у подіях на київському Майдані. Далі естафету в них перейняли представники Самооборони і Народної гвардії.

Учасники цієї велелюдної ходи роздумували над муками Христа, священики виголошували проповіді і всі спільно молилися за добру владу, справедливі суди, правдиві ЗМІ, сьогоднішні й майбутні світлі дні нашої держави. Зокрема, о. Анатолій Шпак (РКЦ) у своїй проповіді наголосив, що важливо не те, якого ми віросповідання чи якої національності, а щоб ми були єдині у прагненні до миру і добра.

На завершальній ділянці Хресної дороги, від вулиці Юридика до в/ч А 0508, що дислокується на білих казармах, хрест несли військовослужбовці цього військового формування та члени їхніх родин.

Біля КПП військової частини була відправлена остання стація. Священики уділили повний відпуст всім жителям та благословили хрестом місто Броди на всі чотири сторони.

Надія Забокрицька

Джерело: http://news.ugcc.org.ua