У Брюховичах говорили, як допомагати будувати щасливі родини
  • Пон, 20/11/2017 - 22:06

ІІ Всеукраїнська зустріч осіб, задіяних у душастирство родин, відбулася 17-19 листопада у Брюховичах, що неподалік Львова.

Тема цьогорічної зустрічі «Надія для подружжя у кризі» об’єднала осіб, які супроводжують подружжя від етапу приготувань до Таїнства Подружжя і протягом їхнього сімейного життя: священиків, сімейних консультантів, психологів, психотерапевтів та усіх, хто задіяний у допомогу та служіння родинам у Римо-Католицькій Церкві в Україні.

Цю зустріч організувало Всеукраїнське бюро у справах душпастирства родин при Конференції єпископів РКЦ в Україні. Метою подібних конференцій є обмін досвідом, опрацювання програм допомоги, визначення стратегії розвитку та формування необхідного фундаменту під нові ініціативи у сфері порадництва.

Архиєпископ Мечислав Мокшицький, голова Крнференції єпископів РКЦ в Україні очолив Святу Месу, виголосив проповідь та благословив учасників Зустрічі на плідну працю.

У коментарі CREDO сказав:

— Радію, що єпископ Радослав, який при Конференції єпископів РКЦ в Україні відповідає за родину, організував у Львові вже ІІ Всеукраїнську зустріч осіб, задіяних у душпастирство родин. Тут зібралися люди, які хочуть своїми знаннями та свідченням допомагати іншим будувати щасливі родини, йти шляхом святості та допомагати долати труднощі, які переживає кожна родина. І це дуже важливо для майбутнього нашої Церкви та нашої держави. Як говорив св. Йоан Павло ІІ, усе залежить від родини — яка сім’я, такий народ, таке наше життя.

Конференції Ґжеґожа Ґурного та Терези Андрущишиної, зустрічі у групах, спілкування та обмін досвідом, свідчення сімей із спільноти Сихар, круглий стіл за участі Адріана Буковинського, д-ра філософських наук, провідного фахівця з питань сім’ї та сімейних стосунків — увсе це частина однієї великої спільної справи, яку робить Церква заради збереження родини, її цілісності та розвитку.

Єпископ Радослав Змітровіч, відповідальний за душпастирство родин, підсумував свої враження так:

— Передусім радіємо з того, що є багато учасників. Це добрий знак, що чимало людей зацікавлені цією справою і хочуть служити. Нашим прагненням було, щоб ця зустріч надихала, а не була лише інформативною. І маю таке враження, що так воно і є. Люди добре прийняли конференції п. Ґжеґожа Ґурного, також маю гарні враження від праці в групах. Є спільні ідеї, які вже можуть почати працювати. Ми хочемо кожному допомогти відкриватися на Боже натхнення там, де він живе. Є багато ініціатив та програм, які вже успішно реалізовуються. І тепер ми хочемо одне одному допомагати, знати, що відбувається, бути в єдності, надихати. Робити все, що можливо.

Плануємо створити сайт, який би об’єднував усю необхідну інформацію: і про реколекції, і порадити, що робити і куди звернутися, якщо є проблеми у сім’Ї, коли є проблеми алкоголізму чи гомосексуалізму, наркотиків. Ми прагнемо надати людям місце, де буде зібрана уся ця інформація. Звісно, це не може робити одна людина і думаю, що ця зустріч стане ще одним кроком, який допоможе реалізувати проект, який має служити для цілої України.

А загалом, ця зустріч має дати нам натхнення.