У Брюсселі відбувся«Марш «за» Життя»
  • Втр, 19/04/2016 - 12:17

Вулицями Брюсселя 17 квітня вже всьоме пройшов «Марш за Життя», учасники якого висловилися на користь цінності життя і гідності людини.

Захід відбувся не без інцидентів. Поліція затримала кілька людей, які хотіли перешкодити мирній демонстрації.

«Марш за Життя» надзвичайно важливий саме у бельгійському контексті, де культура смерті здобуває щораз більше прихильників. Щороку роблять приблизно 20 тис абортів на вимогу,  тобто без жодних медичних показів. Також є ініціативи щодо згоди на аборт на будь-якому терміні вагітності.

Можна нагадати, що в Бельгії дозволена евтаназія дітей, яка на практиці означає, що неповнолітній, який не має права голосу, не може сідати за кермо автомобіля, відкрити рахунок в банку чи зробити низку інших юридичних дій, може прийняти рішення припинити своє власне життя і піддатися евтаназії.

Життя і його значення також обговорюють на засіданнях у Європейському Союзі. Минулого тижня у Європарламенті відбулася конференція про так зв. аборт після народження, тобто, вбивство немовлят, народжених після невдалої процедури аборту. Ця тема також присутня в польській громадській дискусії через відкриття такої практики в одній з варшавських лікарень.

«Марш за Життя» у Брюсселі ставить складне питання: куди прямує Європа, населення якої старіє. Ця проблема повертається як бумеранг в контексті багатьох сфер політики Європейського Союзу.