У Будапешті відбувся другий українсько-угорський фестиваль колядок
  • Срд, 23/01/2019 - 14:34

20 січня у Будапешті у церкві святого Михаїла, де українська громада збирається на недільні богослужіння, відбувся Другий фестиваль колядок.

Різдвяне дійство розпочалося після Божественної Літургії. В концертній програмі пролунали колядки у виконанні хору св. Ядвіги, польської парафії в Будапешті, церковного хору української греко-католицької парафії Покрови Богородиці в Будапешті, квартету братів-семінаристів із Івано-Франківської духовної семінарії та угорського хору «Новус».

Як підкреслив душпастир для українців греко-католиків Угорщини о. Дам’ян Габорій, під час фестивалю спільно прославляли Бога в колядках українці, угорці та поляки. Священик подякував усім учасникам та нагадав присутнім в храмі, що колядувати можна до Стрітення ГНІХ.

Організатор фестивалю - Українська Греко-Католицька Церква в Угорщині. У 2018 році у Будапешті відбувся Перший угорсько-український фестиваль колядок та Перший міжнаціональний фестиваль духовної пісні «Покрова Богородиці», які започаткувала та організувала УГКЦ в Угорщині.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині