У Буркіна-Фасо бойовики вбили католицького священика
  • Втр, 19/02/2019 - 14:05

Cалезіянська громада у Буркіна-Фасо (Африка) зазнала втрати: 15 лютого в результаті нападу джихадистів загинув іспанський місіонер Антоніо Сезар Фернандес, якому було 72 роки.

Ієромонах повертався у свою громаду в Уагадугу в Буркіна-Фасо разом з двома іншими салезіянцями після участі в черговій сесії провінційного капітулу в Тоголезькій Республіці. Після того як автомобіль проїхав митницю, його зупинили джихадисти. Озброєні люди вивели о. Сезара з машини і застрелили, після чого швидко зникли, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Vatican News.

Антоніо Сезар Фернандес вступив у монашу громаду 55 років тому, служив в африканських країнах з 1982 року.

«Він жертвував собою заради Африки, і його жертва була повністю прийнята. Нехай Воскреслий Господь з ніжністю прийме брата Сезара разом з усіма, хто віддав своє життя заради салезіянської місії; нехай Пресвята Діва Марія Помічниця християн, яку він палко почитав, прийме його з любов'ю доброї небесної матері», – йдеться у повідомленні помісної салезіянської конгрегації.

Вбивство ієромонаха посилює обстановку насильства, від якої Буркіна-Фасо страждає з 2015 року від ісламських екстремістських сил, причетних, зокрема, до контрабанди.