У Центральноафриканській Республіці вбили перекладача Біблії
  • Пон, 16/12/2013 - 13:42

Єлісі Зама, перекладач Біблії ACATBA, організації-партнера Wycliffe, 5 грудня був застрелений в столичному місті Бангі, охопленому хвилею насильства.
 
«Я знаю, що без ваших молитов ми могли б не стояти тут», - сказав директор ACATBA. «Моліться особливо за сім´ю одного з наших перекладачів Єлісі Замі, який перекладав Біблію на мову манджа; він навчався в Євангельській теологічній семінарії в Бангі. У нього залишилася вдова і діти». Хвиля насильства почалася в Центральній Африканській Республіці після березневого перевороту.

Регіональний директор головного партнера Wycliffe SIL повідомив, що ситуація в Бангі все ще дуже напружена.
«Репресії проти християн, особливо в Бангі, дуже турбують», - говорить Леррі Роббінс. «Репресії відбуваються в центральних районах Бангі, через що  тисячі біженців зібралися на злітній смузі міжнародного аеропорту».

«Наші колеги з SIL повідомляють про відносно спокійну ніч. Вони залишаються на території Школи теології до подальших змін. Зараз їх охороняє французький патруль. Ми вдячні за одностайне прийняття резолюції ООН, що дозволяє французьким військам захищати цивільне населення, і це має безпосередній ефект».

Роббінс також попросив про молитви за вдову Замі й за трьох дітей.

«Ми продовжуватимемо молитися за безпеку і закінчення насильства, яке потрясло так багато районів в Африці за останні кілька місяців», - сказав Дон Шенк, директор служіння, яке випускає радіопрограми для всього світу. «Ми чули багато історій і знаємо людей, яких переслідують за віру. Ми молимося, щоб насильство припинилося, і люди прийняли Ісуса Христа як свого Господа і Спасителя».

За матеріалами www.cnlnews.tv