У церкві Христа Царя Отців Василіян у Римі відбудеться презентація нової книжки владики Діонісія «Тихі будівничі»
  • Суб, 24/12/2016 - 13:19

25 грудня 2016 р. у Римі при церкві Царя Христа Отців Василіян відбудеться презентація нової книжки владики Діонісія Ляховича «Тихі будівничі. Проповіді, роздуми та історія УГКЦ в Італії».

Як відомо, українська церковна спільнота при церкві Царя Христа у Вічному Місті Римі святкує Різдвяні свята за новим (Григорянським) календарним стилем (25 грудня). З цієї нагоди о 10:00 Преосвященний владика Діонісій Ляхович звершить Різдвяну Архієрейську Літургію. Опісля богослужіння відбудеться презентація нової книжки та зустріч і спілкування із автором.

Нова книга побачила світ минулого тижня у видавництві «Місіонер». Вона  містить роздуми про роль українських жінок в Італії, «тихих будівничих», тих, хто своєю безгомінною працею творили та продовжують творити сторінки УГКЦ в Італії.

Двома богословськими роздумами про протагонізм двох жінок в історії людства – Єви та Марії – владика Діонісій розпочинає свою книжку про українських заробітчанок в Італії. До уваги читача також проповіді, які він виголосив упродовж 8 років душпастирського служіння як Апостольський візитатор для вірних УГКЦ в Італії та Іспанії на щорічних святкуваннях Дня матері в Римі. Про роль жінки в Церкві йдеться і у двох статтях владики, які він написав для християнського часопису українців в Італії «До Світла». Маючи перед очима реальне життя українок, владика Діонісій усіляко допомагає їм знайти свою християнську ідентичність та зберегти її у чужому світі. У книжці також подано короткий історичний нарис з сучасної історії УГКЦ в Італії та Іспанії о. І. Стефурака. Наприкінці – окремі світлини із життя УГКЦ в цих європейських країнах.

Придбати книгу можна буде відразу після закінчення презентації.

Довідка

Церква Царя Христа Отців Василіян знаходитьсяв центральній частині Риму на пагорбі Авентіно. Добиратися найзручніше сюди метром Linea B, виходити на зупинці Circo Massimo, звідки пройти 550 м. до Via San Giosafat, 8.