У час Великого Тижня Святіший Отець закликає молитися за жертви воєнних злочинів
  • Срд, 05/04/2023 - 12:17

У своєму заклику під час зустрічі з паломниками перед Пасхальним триденням Папа Франциск заохотив молитися також і за матерів, які втратили дітей на війні.

 

«І не забуваймо молитися про багатостраждальну Україну. Всім моє благословення», – такими були останні слова Папи Франциска, які він сказав наприкінці загальної аудієнції в середу, 5 квітня 2023 р., перед тим, як розпочати проказування молитви «Отче наш» та уділити своє благословення.

До того, як звернутися зі словами привітання до італійських прочан, що зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, Святіший Отець звернувся із кількома закликами. Він зокрема сказав: «Протягом цього святого тижня Христових Страстей, спогадуючи Його несправедливу смерть, особливим чином пам’ятаю про жертви воєнних злочинів. Тож закликаючи молитися за них, прошу: підносімо благання до Бога, щоби навернулися серця всіх». Скеровуючи погляд на Марію під хрестом, Папа скерував думку до матерів українських і російських солдатів, які загинули на війні. «Це мами загиблих дітей. Молімося за цим мам», – закликав він.

Святіший Отець згадав і про те, що завтра відзначатиметься Всесвітній день спорту за мир і розвиток, проголошений ООН. У цьому контексті він побажав, щоби цей день причинився до посилення постанов солідарності та дружби й братерського взаємоподілу.

Про жертв війни Папа згадав також і у вітанні, зверненому до арабськомовних прочан. «Наближаючись до Великодня, пам’ятаймо та носімо в своєму серці страждання хворих, убогих і марґіналізованих, згадуючи також і про невинні жертви війн, щоби Христос своїм Воскресінням дарував усім мир, розраду та благословення», – сказав він.