У Чернівцях відкрили і освятили пам’ятну стелу «Прикордонникам усіх поколінь»
  • Птн, 04/05/2018 - 18:13

3 травня з нагоди святкування професійного свята Дня прикордонника та 100-ї річниці з дня створення Окремого корпусу кордонної охорони УНР, на території Чернівецького прикордонного загону відкрили і освятили пам’ятну стелу «Прикордонникам усіх поколінь».

Окрім керівництва Чернівецького прикордонного загону, в урочистостях з нагоди відкриття пам’ятної стели та картинної галереї взяли участь начальник Західного регіонального управління генерал-майор Володимир Єгоров, ветерани АТО, волонтери, представники крайової влади, мешканці й гості краю, родичі загиблих прикордонників. У відкритті пам’ятної стели та картинної галереї також взяли участь священик-капелан УГКЦ, отець Василь Гасинець, духовенство УПЦ КП.

Під час урочистостей, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України всіх поколінь. Родичам прикордонників, які загинули в АТО – Олександра Зайця і Віктора Мігована було надано право відкрити пам’яну стелу.

Після молебня та освячення пам’ятної стели, до присутніх звернувся начальник Чернівецького прикордонного загону Олег Вовк (до речі, практикуючий мирянин і добрий християнин): «На цьому чорному граніті зустрілися охоронці кордону різних періодів нашої історії, в тому числі сучасний воїн-прикордонник. Історія час від часу повторюється, і ми маємо пам’ятати її, шанувати героїв, тих, хто віддав життя за нас з вами, за наше майбутнє, за Україну. Минуле має властивість повторюватися, пам’ятаючи його, ми можемо крізь призму зазирнути в майбутнє».

На завершення церемонії, керівництво прикордонного загону, керівники області та міста відзначили кращих прикордонників, вручивши останнім пам’ятні нагороди, відзнаки та чергові військові звання. Також, цього дня у виставковій залі «Вернісаж» відбулася презентація картинної галереї «Край Черемоша та Прута», де були представлені полотна членів Національної спілки художників України з Києва, Харкова, Одеси та Чернівців.

За повідомленням прес-служби Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.