У Червонограді при парафії відкрито сучасний футбольний та волейбольний майданчики
  • Птн, 14/09/2018 - 14:24

Відтепер червоноградські діти мають можливість займатися спортом у комфортних та сучасних умовах. Адже при парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України, що Червонограді, днями відкрили сучасний футбольний та волейбольний майданчики зі штучним покриттям.

Для спортсменів створили максимально комфортні умови – одразу біля майданчиків обладнали приміщення з роздягальнями та душовими.

Спортивний комплекс освятив владика Михаїл (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський. Йому ж і дісталося право забити перший гол у футбольні ворота, із чим владика успішно впорався.

Проект був реалізований на території церкви, поблизу парафіяльної катехитичної школи ім. Андрея Шептицького, коштами меценатів парафії та державної програми сприяння. На його втілення пішло кілька років. Одначе тепер майданчики користуються великою популярністю як у дітей, так у дорослих мешканців міста.

«У першій половині дня тут займаються два дитячі футбольні клуби, до яких переважно належать діти з нашої парафії, а вже увечері бігають із м’ячем спортсмени-ветерани, - каже настоятель парафії о. Володимир Ващук. – Ми давно мріяли про втілення цього проекту, і нарешті він став реальністю. Думаю, далеко не кожна парафія може похвалитися подібними спортивними комплексами. Нам приємно бачити, як щодня до нас приходять юні спортсмени, вітаються по-християнськи, прагнуть бути біля церкви. Та й самі дорослі, граючи тут, біля храму, у футбол, визнають, що це для них не лише фізичні навантаження, а й школа ввічливості та роботи над собою».   

Прес-служба парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України