У чому таємниця симпатії молоді до Папи Франциска?
  • Суб, 03/08/2013 - 10:43

На це питання в інтерв'ю радіо Ватикану відповів відомий італійський теолог, архиєпископ Чієті-Васто Бруно Форте. За словами єрарха, Папа має три яскраві риси, які приваблюють молодь: його "справжність", довіра і здатність давати впевненість.

Архиєпископ Форте пояснив, що в першу чергу Святіший Отець є "автентичним", самим собою, і це "глибоко відчувається". "Він живе тим, про що говорить. Його жести і слова невіддільні одне від одного, а молодь потребує цієї дійсності в комусь, хто відразу викликає довіру", − сказав єрарх.

Архиєпископ зазначив також, що Папа Франциск звертається до юнаків і дівчат з великою довірою: вірить в них і дає їм можливість відчути свою відповідальність, допомагає зрозуміти, що Христос розраховує на кожного.

Нарешті він підкреслив, що Папа дозволяє молоді відчути, що вона не самотня, а поруч присутня велика незвичайна компанія − ціла Церква, мандрівний народ, до якого входять представники всіх мов і культур. "Ми не одні", − повторював Папа, звертаючись до учасників молодіжного форуму в Ріо.

Архиєпископ Форте також зазначив, що Папа зумів стати близьким до молоді, не заперечуючи моральних принципів навчання Католицької Церкви. "У цьому його сила! Він зумів передати прекрасний, високий і вимогливий зміст Євангелія в такий спосіб, який виявився для молоді цілком правдоподібним і переконливим", − підкреслив єрарх. Він додав, що Франциск не прагне сподобатися молоді "за всяку ціну", але любить її та дозволяє їй відчути наскільки. "Якщо ти по-справжньому любиш когось і він відчуває це, можеш просити його про що завгодно", − сказав італійський теолог.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va