У Чорткові традиційно відбувся з’їзд лідерів спільнот Віднов в Святому Дусі
  • Втр, 24/06/2014 - 14:18

У Чорткові традиційно відбувся з’їзд лідерів спільнот Віднов в Святому Дусі. Початком зустрічі була зустріч з Ісусом у Євхаристії на Архиєрейській Літургії, яку очолив владика Дмитро Григорак, ЧСВВ. «Побачте колоду в своєму оці в світлі Святого Духа, і не осуджуймо один одного. Тільки ставши в правді перед Богом і не осуджуючи ближнього, зможемо разом згуртуватися у справжню спільноту. У цей важкий для України і для кожного особисто час, як ніколи необхідно єднатися для спільної перемоги» – наголосив преосвященний.

Зустріч проходила у дусі батьківської опіки, тому що  на початку конференції владика передав  вітання блаженішого Святослава всім харизматикам України.

Традиційно очолив зустріч владика Дмитро. Він зазначив, що оскільки перебуваємо у важкий час, час випробувань, дуже легко впасти у відчай. Тільки дивлячись очима віри на події  в Україні,  можемо бачити Божу логіку. Владика закликав побачити Божу логіку і провидіння щодо подій в Україні. «Почався новий етап у нашій державі, етап воєнної агресії. У цьому часі важливо дивитися на речі не по-людськи, а очима довіри до Бога.

Ми переможемо тільки в єдності, у спільноті.У цій симфонії, де кожен із нас виконує свою партію, найважливіше для кожного є слухати диригента – Господа, в особі Церкви»  – закликав преосвященний. Він звернув увагу на те, що правдиво об’єднатися ми можемо тільки якщо в центрі буде Ісус Євхаристійний. «Євхаристія – спосіб життя християнина».

Перед початком обговорення і вирішення нагальних питань було зачитане звернення Святішого отця Франциска до всіх харизматів, а також вітання від головного управляючого ICCRSсхідних церков о. Войцеха Новацького. Він висловив щирі вітання харизматам України, а також бажання різними способами сприяти розвитку Віднови  в Святому Дусі в лоні УГКЦ.

Зустріч закінчилася спільною молитвою прослави Господа.

 

Лист привітання лідерів та служителів Віднови у Святому Дусі в Україні, головного відповідального за Східну Європу, європейського підкомітету ICCRS-у

о. Войцех НовацькийДорогі у Христі брати і сестри!

«Любов Бога Отця, ласка нашого Господа Ісуса Христа та дар єдності в Святому Дусі нехай завжди будуть з Вами!»

Вітаю словами св. Ап. Павла всіх лідерів Віднови у Святому Дусі в Україні.

У неділю, 1 червня, у Римі, папа Франциск пригадав, що Віднова зароджена з волі Святого Духа, як потік благодаті і є великим даром для всієї Церкви.

Святий Дух неустанно оживляє Церкву Божу і обдаровує її новим динамізмом до проголошення в радості Євангелії Христової.

Слова найщирішого привітання скеровую до Вас від імені Міжнародної Служби Католицької Харизматичної Віднови (ICCRS), тішуся, що Дух Святий наповнив Ваші серця Божою любов’ю і дав Вам свої ласки, щоби Ви могли ними служити для добра цілої спільноти Церкви.

Дух Святий провадить Відновою в єдності з єпископами і дає нам свою потугу, щоб ми з відвагою проголошували усім Ісуса Христа в котрому Бог Отець об’явив свою любов до кожної людини.

У час наростаючих конфліктів, агресії та поділів папа Франциск очікує від харизматиків, щоб перебували в любові, яка руйнує будь-які поділи через молитву до Святого Духа, потрібної в Євангелізації.

Маю надію, що наше спілкування буде щораз сильніше, а наші зустрічі та ділення радістю в Святому Дусі, служитимуть взаємному зміцненню у вірі.

У наступному році зможемо зустрітися з Вашими представниками на європейській конференції Віднови у Варшаві, щоб спільно приготуватися до святкування ювілею 50-ти річчя Віднови.

Молюся, щоб через Вашу зустріч об’явилась Слава Божа, сила Святого Духа та багатство Його дарів в житті кожного з Вас та Ваших спільнот.

В єдності Святого Духа

о. Войцех Новацький

Член ради ICCRS для осередку Східної Європи