У день Благовіщення БФ “Карітас-Київ” надав допомогу дітям Дарницького району Києва
  • Суб, 08/04/2017 - 11:16

7 квітня 2017 року, у день Благовіщення, та напередодні Великодніх свят, БФ “Карітас-Київ”, спільно з парафією Святих мучеників Бориса і Гліба УГКЦ у Дарницькому районі міста Києва, надав допомогу дітям району зі складним соціальним становищем.

Як повідомили на сайті ЦБС Дарницького району міста Києва, цього дня, в одне із найбільших свят Церковного року, в бібліотеці родинного читання № 160 було звершено Божественну Літургію. На молитві були чисельно присутні парафіяни, мешканці Дарницького району, багатодітні сім’ї, родини воїнів АТО, та представники Центру соціально–психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Дарницького району. Зі Святом Благовіщення усіх привітав адміністратор місцевої парафії УГКЦ о. Андрій Боднарук. Він побажав присутнім дітям гідно наслідувати Пресвяту Богородицю та завжди бути слухняними перед Богом та старшими.

Після молитви у парафії провели культурну програму, під час якої виступили вихованці Дитячої школи мистецтв №4. Вони презентували музичні номери, оригінальний жанр, а також спільно з усіма вчили водили Великодні гаївки.

Окрім цього присутні переглянули відео-презентацію приготовлену бібліотекарями про традиції, обряди, цікаві факти, та народні прикмети пов’язані зі Святом Благовіщення.

На завершення заходу всі учасники, а це понад сорок дітей, доля яких опинилась у складних життєвих обставинах отримали пасхальні подарунки, які надав  благодійний фонд «Карітас-Київ».

На сам кінець, дітей привітала керівник відділу культури Дарницької районної в місті Києві держаної адміністрації Наталія Мельничук. Вона також вручила адміністратору парафії о. Андрієві Боднаруку «Подяку» від очільника району Пана Василя Лозового за вагомий внесок у духовний розвиток району та з нагоди 82–ї річниці утворення Дарницького району.

У свою чергу о. Андрій висловив слова подяки за співпрацю, а також подякував усім хто долучився до організації святкування: “Дякую усім Вам присутнім за настрій, який сьогодні тут панує. Зокрема дякую Керівництву району за відкритість до організації подібних свят. Дякую ЦБС Дарницького району, в особі Пані Оксани Головатої за сприяння у проведенні святкування, а також парафіянам за працю та щирі пожертви. Сьогоднішнє свято не вдалось би зорганізувати без підтримки БФ “Карітас-Київ”, тому щира подяка о. Роману Сиротичу, директору фонду за розуміння та неодноразову допомогу”, – наголосив священик.