У День Незалежності тернополян запрошують синхронно з українцями усього світу заспівати молитву за Україну
  • Суб, 11/08/2018 - 13:33

24 серпня, у День Незалежності України, відбудеться акція «Синхронна всесвітня молитва за Україну”, в рамках якої українці цілого світу одночасно заспівають молитву за свою країну «Боже, Великий Єдиний».

«Ми хочемо у День Незалежності України о 18:00 (Київ) об’єднати українців зі всієї України та всього світу, одночасно виконавши духовний гімн України “Боже, Великий Єдиний”. Щоб цей спів українців в один час огорнув усю земну кулю… Таке масштабне і потужне виконання молитви за Україну власне зараз, відзначаючи 100-річчя УНР, продемонструє неймовірну єдність українців у цілому світі, їх віру в Бога і Україну”, – підкреслють організатори акції.

Захід проводиться з благословення блаженнішого Святослава, Предстоятеля УГКЦ, та архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка). Початок молитви в Україні припаде на 18.00. Водночас, у Канаді (Едмонтон) розпочнуть акцію о 9:00. Про це йдеться на сторінці заходу у Фейсбуці.

Тернополяни також приєднаються до масштабної акції та спільно зберуться 24 серпня, о 17.45, в Архикатедральному соборі УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці щоб, відтак, о 18.00 спільно виконати духовний гімн. Щиро запрошуємо кожного стати частиню дійства, в такий спосіб проявивши єдність нації та любов до своєї країни.

Станом на сьогодні, триває реєстрація учасників, за перебігом якої можна прослідкувати на карті «Синхронної всесвітньої молитви за Україну”.

Участь у проекті в Україні братимуть церковні хори, професійні та аматорські колективи, студенти та охочі групи вірних. Поза межами України участь візьмуть члени українських громад та спільнот по всьому світу, а також хори (у тому числі церковні), у чиєму репертуарі є цей твір українського композитора Миколи Лисенка. Враховуючи складність твору, з метою повної синхронізації мелодії, ритму, та тональності – пропонується виконати версію, ноти якої зазначено в українській вікіпедії.

З метою повної синхронізації мелодії, ритму, та тональності пропонується виконати версію, ноти якої зазначено в українській вікіпедії. Щоб розпочати молитву в один час, організатори акції пропонують учасникам попередньо виконати синхронізацію годинників, скориставшись сайтом https://time.is/uk/.

Щоб приєднатись до участі у синхронній молитві за Україну – просимо сконтактувати з організатором Андрієм Костюком: Тел. (viber, WhatsAPP) +380673395414, molytva2018@gmail.com, а також, у мережі Facebook: https://www.facebook.com/molytva.za.ukrainu/?modal=admin_todo_tour