У день святого Миколая в Донецьку відкрили Двері Божого милосердя
  • Пон, 21/12/2015 - 13:23

19 грудня, в день Святого Миколая, в парафії святого Миколая Чудотворця УГКЦ, що в Донецьку, відбувся Чин відкриття  дверей Божого милосердя  згідно з проголошеним Папою Франциском Роком Божого милосердя. Богослуження відбулося за участю п’яти священиків: о. Михайла Заверчука, настоятеля парафії, о. Ярослава Лиса, декан Донецького деканату УГКЦ, о. Ростислава Муховського, настоятеля парафії Царя-Христа Донецька, о. Михайла Ющишина, настоятеля парафії Царя-Христа Луганська, та священика із місцевої парафії святого Йосифа РКЦ. Після Чину усі помолилися на Божественній Літургії, яку очолив о. Михайло Ющишин, а проповідь виголосив о. Ростислав Муховський.  

  Після цього виставили мощі святого Миколая для вселюдного почитання та освятили воду. А наприкінці молодші парафіяни продемонстрували духовну сценку про життя святого Миколая. Звичайно, сам святий завітав до парафіян, щоб обдарувати їх подарунками.

   «Попри те, що місцеві парафіяни ще не цілком усвідомлюють саме значення Чину відкриття дверей Божого милосердя,  ми протягом цього Року Божого милосердя будемо старатися їм допомогти усвідомити це. Цей Рік повинен пройти достойно! Адже Бог проявляє милосердя до нас і хоче, щоб ми також його проявляли до  інших», - прокоментував о. Михайло, настоятель.

   Наступного дня, 20 грудня, Чин відкриття  дверей Божого милосердя відбувся і в головному соборі Донецького екзархату УГКЦ – катедральному храмі Покрову Пресвятої Богородиці. До парафіян собору також завітав святий Миколай, обдаровуючи усіх солодкими дарунками.

Руслана Ткаченко, прес-служба Донецького екзархату УГКЦ