У День святості життя відбудеться онлайн-зустріч про перинатальний госпіс як альтернативу аборту
  • Птн, 24/03/2023 - 13:12

У День святості життя Асоціація акушерок України організовує ефір про перинатальний госпіс як альтернативу медичному аборту.

 

Цієї суботи, 25 березня 2023 року, відбудеться онлайн-зустріч зі сестрою Юстиною Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, очільницею перинатального госпісу «Слід життя».

 

Дізнайтеся, що таке перинатальний госпіс, що передбачає перинатальна паліативна опіка та чим вони можуть бути актуальними для вас. 

 

Долучайтеся до ефіру в соцмережі instagram о 16:00 за посиланням: https://instagram.com/midwives_of_ukraine?igshid=YmMyMTA2M2Y=

 

Перинатальний госпіс «Слід Життя» – це неприбуткова організація, яка є першою пропозицією перинатальної паліативної опіки та допомоги в Україні. Вже декілька років спільнота об’єднує батьків, що пережили перинатальну втрату. Госпіс надає можливість отримувати висококваліфіковану і міждисциплінарну допомогу сім’ям, дітям яких під час вагітності було діагностовано невиліковну хворобу або несумісні з життям відхилення у розвитку. 

 

Перинатальна паліативна допомога для батьків дає час і можливість на прийняття невиліковної хвороби ще ненародженої дитини, зустріч з нею як з довгоочікуваним членом родини ще під час вагітності або ж і після народження. Така опіка продовжується і після втрати дитини. Пропонують програми та спільні зустрічі для сімей, які пережили втрату. Зустрічі для сімей ‒ це місце, де можна зустрітись, поговорити і підтримати один одного. Родини, які зазнали супроводу, тепер відкриті на допомогу іншим батькам, які перебувають у подібних ситуаціях.

 

Про перинатальну опіку як альтернативу аборту говоритимуть у День святості життя, який Католицька церква відзначає на свято Благовіщення, 25 березня. Саме у цей день єпископи Римсько-католицької церкви в Україні закликають до усильної молитви за збереження життя та духовного усиновлення дитини, якій загрожує загибель в лоні матері.