У Денвері осквернили католицьку катедру
  • Втр, 12/10/2021 - 19:23

11 жовтня 2021 р. перед ранковою Літургією в катедрі м. Денвер, США, було виявлено написи на дверях та колонах храму. «Тут живе сатана» та «священники – ґвалтівники дітей» - написали зловмисники. Окрім того, на статуї св. Івана Павла ІІ написали, що «любов перемагає», що нав’язує до гасла кампанії руху ЛГБТ від 2015 року, що вимагала легалізації одностатевих зв’язків.

Наразі керівництво катедри не прокоментувало цього випадку. Стало відомо, що знайшовся свідок події, котрий зголосився до поліції.

До подібних актів осквернення дійшло в 2020 році на фоні протестів, пов’язаних із смертю Джорджа Флойда. За даними єпископату США, від травня 2020 року у всій країні зафіксовано 97 актів вандалізму щодо католицьких храмів.

В липні 2020 р. Архиєпископи Томас Венскі з Маямі і Пол Коаклі з Оклахоми у спільній заяві зазначили, що «такого типу акти вандалізму зростають пропорційно до погіршення «духовного здоров’я» суспільства… Ті, хто чинить такі акти, є або нещасливцями, які таким чином волають про допомогу, або особами, яким залежить на тому, щоб сіяти страх». На думку єрархів, «такі напади означають, що усе суспільство потребує оздоровлення».