У Департаменті інформації УГКЦ рішення про перейменування вулиці Бандери на вулицю Гузара назвали маніпулятивними
  • Чтв, 06/07/2017 - 19:53

У Департаменті інформації УГКЦ рішення про перейменування вулиці Бандери на вулицю Гузара, а вулиці Шухевича на вулицю Шептицького назвали маніпулятивними. «Це, вважаю, спроба протиставити політичних діячів минулого церковним ієрархам. Це використання доброго імені і авторитету наших владик для досягнення своїх цілей», ‒ сказав у коментарі о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ.

У Мукачівській міськраді зазначають, що зважаючи на прохальний лист пароха Успенського греко-католицького собору, декана Мукачева протоієрея Йосипа Ловски про увіковічення постаті Блаженнішого Любомира Гузара через називання його іменем однієї з вулиць міста, депутати вирішили вулицю Степана Бандера перейменувати на вулицю Любомира Гузара.

Міська рада розглянула і звернення голови МО «Союз Чорнобиль України» Товчка Олексія з проханням увічнити пам’ять митрополита Андрея Шептицького, назвавши його іменем одну з вулиць міста.

Депутати вирішили вулицю Романа Шухевича перейменувати на вулицю Андрея Шептицького.

Також у Мукачівській міськраді зазначають, що розглянули звернення президента Національної академії мистецтв України, лауреата Національної премії України імені Т. Шевченка Чебикіна Андрія та голови Закарпатської організації Національної спілки художників України, народного художника України Кузьми Бориса.

У звернені йшлося про перейменування вулиці Борканюка Олекси на честь народного художника України, почесного академіка Національної академії мистецтв України Мички Золтана.