У Донецькому екзархаті говорять про реалізацію Стратегії розвитку УГКЦ у контексті Року Божого милосердя
  • Срд, 22/06/2016 - 14:12

20 червня в м. Запоріжжя розпочався перший тур щорічних священичих реколекцій, у рамках яких проходить обговорення реалізації програми Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом", яке провадить отець Максим Кролевський, відповідальний за втілення Стратегії у Харківському екзархаті.

Мета і головний акцент цьогорічних священичих зібрань пов'язані з Роком Божого милосердя, який триває у всій Вселенській Церкві. 

Координатор розповів про важливі та основні моменти розвитку парафіяльного життя в сучасних обставинах суспільних трансформацій, про суть та зміст Декади місійності, окресливши орієнтири побудови душпастирської праці священнослужителя в контексті Року Божого милосердя.

"Ми повинні бути зрозумілими для людей сучасного часу, - зауважив координатор під час своєї доповіді, - шукати найбільш дієві способи проголошення Слова Божого, щоб допомогти сучасній людині за посередництвом Божої любові та милосердя зустріти живого Бога у своєму житті".

Крім того, о. Максим розповів про роботу Оргкомітету, який був створений для належного проведення Ювілейного року Божого милосердя і завданням якого було опрацювати та координувати втілення програми відзначення Ювілейного  року на загальноцерковному рівні, про розроблені проекти, видання та рекомендації оргкомітетом можливих заходів на єпархіальному та парафіяльному рівнях, що вже реалізуються в різних єпархіях УГКЦ.

Слід відзначити, що  священнослужителі Донецького екзархату матимуть можливість переглянути мас-медійні проекти, відзняті "Живим" ТБ, почути доповідь та "живий" досвід отця Петра Крініцького, місіонера зі Словаччини, щодо втілення пріоритетних напрямків у його парафіях та обговорити різні шляхи реалізації програми Стратегії у контексті Року Божого милосердя.

Прес-служба Донецького екзархату