У ДР Конго потрощили католицьку семінарію та напали на храм
  • Втр, 21/02/2017 - 10:04

18 лютого група озброєних чоловіків напала на католицьку семінарію в місті Кананга, Демократична республіка Конго.

«Вони повиламували двері і потрощили все, що було всередині. В кімнатах викладачів вони спалили всі їхні речі», – розповів ректор семінарії о. Річард Кітенґе. Після годинного нападу армії вдалось звільнити семінарію від нападників.

Цей випадок відбувся в суботу 18 лютого, за день до того, як Папа Франциск після молитви «Ангел Господній» висловив заклик молитись за цю провінцію в Конго, що місяцями охоплена насильством послідовників покійного лідера Камвіна Нсапу, вбитого в серпні силами безпеки.

Місцевий єпископ Феліціен Мванама Ґалумбулула засудив «надзвичайне насильство та крайню жорстокість щодо населення», яке чинять бойовики Камвіна Нсапу по різних місцях його дієцезії, інформує Agenzia Fides.

Наступного дня, в неділю 19 лютого, у столиці Кіншаса відбувся напад на католицький храм. Близько десяти невідомих молодиків напали на парафію Св. Домініка. Як розповів місцевий парох, нападники мали з собою рюкзаки, в які запаковували усе, що могли винести з храму. Уряд Конго засудив цей напад на парафію.