У Дрогобичі презентували двотомник про Патріарха Йосифа Сліпого
  • Нед, 30/09/2012 - 00:00

Двотомник “Патріарх Йосиф Сліпий у документах радянських органів державної безпеки 1939-1987 роках” громаді Дрогобиччини презентував особисто її автор Володимир Сергійчук - професор, директор Центру українознавства Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка (2000—2007 роках), академік АН ВШ України.

Про це повідомляє прес-центр Львівського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції “Батьківщина”.

 

Подія відбулася у педагогічному ліцеї при Дрогобицьому педагогічному університеті. Гості почали збиратися на свято задовго до приїзду автора: ніхто не хотів пропустити можливості поспілкуватися з одним з найвідоміших істориків нашої держави. У місцевій бібліотеці зібралися представники інтелігенції, духовенства, викладачі універстету, студенти, семінаристи та просто небайдужі люди. Автор розповідав про своє особисте ставлення до постаті Йосифа Сліпого та роботу над двотомником: “Він – велет українського духу. І такі постаті, як Йосиф Сліпий, Андрей Шептицький, для мене як українця з Наддніпрянщини є постатями соборними і загальнонаціональними”, - сказав пан Сергійчук.

 

Автор подякував ВО “Батьківщина” за сприяння у видавництві його праць – про Степана Бандеру, Симона Петлюру, а тепер і про Партіарха. “Хоч я не є членом цієї партії, але надзвичайно ціную підтримку українського книговидання. Вірю, що Дрогобиччина обере народним депутатом Романа Ілика і ми разом побільше книжок привозитимемо до вашої бібліотеки”.

 

Присутні залюбки підходили по автографи до улюбленого автора і бажали йому подальшої плідної роботи. Бібліотеки міста та духовна семінарія отримали книжки у подарунок.  

 

“Знаю Романа Ілика давно, але лише заочно. Сьогодні вперше його побачив. Якщо така поважна для мене політична сила довірила йому керівництво Львівською обласною організацією у складні часи, якщо ця політична сила побачила в ньому людину, яка гідно представить інтереси рідного краю в парламенті, де вирішуватиметься доля всієї України, то я як громадянин маю право агітувати, і агітую за Романа Ілика”, – сказав Володимир Сергійчук.

 

Джерело: ЗІК