У Дрогобичі волонтери розділили Різдвяну радість з військовими
  • Пон, 11/01/2016 - 10:02

Захоплююче Різдвяне дійство організували волонтери м. Дрогобича для хлопців, котрі служать у місцевих військових частинах. У неділю, 10 січня, в катедральному храмі Пресвятої Трійці відбулася Рідзвяна волонтерська коляда.

«Ми хотіли разом поколядувати, разом набратися духу радості, яку несе Різдво у кожну людську душу, порадіти з ними та за них, що вони живі», - розповіла волонтер акції, п. Олена Куртяк.

На зустрічі були присутні родичі загиблих героїв, які, за словами волонтерки, знайшли у собі сили порадіти за живих, чого, на жаль, з її слів, важко сказати про усіх дрогобичан. Невелика частина людей «потрудилася» подумати, просто розділити радість з тими, завдяки яким святкуємо цього року Різдво у затишних оселях.

Привітати військових зголосилося чимало чудових колективів не лише м. Дрогобича та околиць, а й з-поза його меж. Волонтерський вертеп «Пампушок» м. Львова вразив глядачів глибокозмістовним сюжетом з елементами сьогодення та майстерним виконанням.

Дух жвавої різдвяної дитячої коляди подарували військовим дитячий хор «Промінчики» храму Преображення ГНІХ м. Дрогобича під керівництвом п. Марії Роздольської та молодіжний вертеп цього храму, соліст -  п. Марія Ткач.

Учасниками коляди були також дитячий вертеп школи № 10 м. Дрогобича, колектив педагогів середньої школи, народний ансамбль музичного училища м. Дрогобича та окремі виконавці. Зокрема, різдвяна коляда акапельно прозвучала у виконанні Марка Коберинка, студента музичного училища.

Незмінний учасник волонтерських акцій - колектив «Різдвяні дзвони» м. Дрогобича під керівництвом п. Лілії Кобільник від серця поділився радістю коляди з військовими.

На завершення хлопці початувалися галицькими пампушками, які спекли дрогобичани, щоб цей різдвяний радісний дух залишився їм на згадку ще й солодким смаком запашних українських пампухів.