У Дубні вулицю Пушкіна перейменували на вулицю митрополита Шептицького: частина мешканців «проти»
  • Пон, 26/09/2016 - 16:05

На честь митрополита назвуть не новостворену вулицю, а перейменують теперішню вулицю Пушкіна

Так вирішили депутати Дубенської міської ради сьогодні, 23 вересня, на вісімнадцятій сесії, повідомляє Інформаційний портал м. Дубно.
Уже тривалий час у Дубні тривала боротьба за перейменування вулиці Пушкіна на честь митрополита Шептицького. Та до цього ніяк не могли вирішити питання, оскільки жителі цієї вулиці проти такого перейменування. Так як питання перейменування їхньої вулиці не підпадає під декомунізацію, то дубенчани пропонують вулицею Шептицького назвати одну із новостворених вулиць. Хоча ще в червні виконком міської ради погодив перейменування, але на засіданні сесій розгляд питання постійно переносився.

І навіть сьогодні серед депутатів лунали такі ж пропозиції. Так, наприклад, депутат Олександр Пастух просив вирішувати  питання перейменування після громадських слухань. Його колега Юрій Мельник виступив проти, оскільки до нього неодноразово звертались мешканці вулиці, які говорили, що їх не чують і не хочуть аби вулицю перейменовували. Хтось пропонував Храму Вознесіння Господнього УГКЦ, що знаходиться за пологовим, присвоїти адресу по вулиці М. Грушевського або ж О. Пчілки.

Проте більшість міських обранців вирішили «поставити крапку» у цьому питанні і голови трьох фракцій заявили, що повним складом голосуватимуть «за» перейменування вулиці О. Пушкіна. В результаті 21 депутат підтримав перейменування, 4 утрималось та 3 проголосувало «проти». Таким чином вулицю Олександра Пушкіна перейменують на честь митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. Але на завершення місцеві мешканці, що не згодні із таким рішення, обіцяли судитись.