У Фатімі проходить 4-й Міжнародний симпозіум на тему "теології тіла"
  • Нед, 16/06/2013 - 15:18

 У Фатімі в ці дні проходить 4-й Міжнародний симпозіум на тему "теології тіла". Організатори ставлять за мету розвіяти негативні міфи, пов'язані з цією тематикою. У форумі бере участь єпископ Жан Лафіт, секретар Папської ради у справах сім'ї. Він підкреслив, що неможливо зрозуміти теологію тіла без впевненості у воскресіння і правильного уявлення про шлюб між чоловіком і жінкою. Він нагадав, що мова йде про союз відкритий для життя, народження нової людської особистості. Саме відкритість на прийняття нового людського життя подружжям, і таким чином їх співпрацю зі Творцем, є одним з інтегральних понять, яке Іван Павло II визначає "теологією тіла", нагадав ватиканський єрарх.

 

На думку єпископа Лафіту, "таємниця любові подружжя може бути продовжена в напрямку Євхаристії". Він посилався на св. Павла, який нагадував про обов'язок чоловіків любити своїх жінок, як свої власні тіла. Отож, чоловік, що любить свою жінку, любить самого себе, що відбувається і між Христом і Церквою, оскільки ми є частиною Його Тіла, звернув увагу ватиканський єрарх.

 

Поняття "теологія тіла" народилося з 129 катехез Івана Павла II, вимовлених ним по середах в період з 1979 по 1984 р. Святійший Отець хотів створити таким чином антропологічну основу морального вчення Церкви через міркування над темами створення людини, первородного гріха і відкуплення.

 

Попередні три симпозіуми, присвячені "теології тіла", проходили в Австрії - у 2007 р., Ірландії - 2009 р. і Великобританії - 2011

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va