У Фатімі розпочався Форум мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи
  • Птн, 21/10/2016 - 16:53

За ініціативи Пасторально-Міграційного відділу УГКЦ у португальському місті Фатіма розпочався Форум мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи на тему: “Розвиток духовного та суспільного життя українців в Центральній та Західній Європі. Ініціативи Української Греко-Католицької Церкви, громадських організацій та держави”. 

У Форумі беруть участь 110 осіб - священики УГКЦ та представники українських громад з Австрії, Італії, Румунії, Молдови, Франції, Греції, Іспанії, Великобританії, Німеччини, Португалії, Литви, Естонії, Угорщини та України.

На початку Форуму до учасників звернувся Голова ПМВ Владика Йосиф Мілян.
"Вітаю вас на першому загальноєвропейському форумі українських мігрантів. За останні 25 років незалежності з України емігрували від 3 до 6 мільйонів людей. Це і виклик, і шанс для нашого народу, - підкреслив Владика Йосиф. - Сьогодні ми вперше з'їхалися з усіх країн нашого перебування, щоб зустрітися, обговорити нагальні питання і напередодні 100-літнього ювілею Фатміського об'явлення просити у Богородиці про її заступництво".

У свою чергу Посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець під час виступу
відзначила, що Українці у Португалії - це дуже активна громада, яка бере участь у суспільному житті країни і має авторитет. "У Португалії мешкає близько 40 тис українців. Це дуже активна громада, яка бере участь у житті португальського суспільства і завоювала вагомий авторитет, і яка допомагає Україні. Португальці - дуже привітний народ і створюють всі умови для мігрантів", - зауважила Інна Огнівець.

Посол подякувала ПМВ за запрошення на Форум мігрантів і відзначила важливість проведення таких заходів, щоби спільно знайти вирішення проблем, які постають у зв'язку з явищем міграції. "Ми віримо, що Бог допоможе Украіні і Мати Божа підтримає нашу країну, адже Вона є для нас захисницею", - сказала Посол України в Португалії.