У Фатімі розпочався тиждень молитов за мир в Україні
  • Втр, 22/02/2022 - 12:40

У санктуарії Богородиці в Фатімі, розташованому в центральній Португалії, у понеділок розпочався тиждень молитов за мир в Україні. Ініціатором акції є ординарій єпархії Лейрія-Фатіма кардинал Антоніо Марто.

Як повідомив у понеділок настоятель португальського санктуарію о. Карлос Кабесіньяс, духовенство, що вершить священниче служіння у Фатімі, а також священників, які приїжджають до цього Марійного місця культу, попросили включити до молитовних намірень на богослужіннях прохання про мир в Україні. 

Він додав, що акцію започаткував кардинал Марто, який у неділю у Фатімі закликав португальських католиків “прокинутися від байдужості” щодо загрози для України у зв'язку з російською агресією.

“З цього санктуарію миру я закликаю до створення ланцюга молитов на вервиці, індивідуально, в сім'ї чи в спільноті, за мир в Україні”, – закликав кард. Марто.

У неділю перед посольством Росії в Лісабоні представники української спільноти, які проживають у Португалії, організували акцію протесту із закликом до Кремля припинити концентрацію військ на кордоні та “погрожувати війною”.

Українці є другою за чисельністю національною меншиною в Португалії після бразильців. Там їх проживає близько 30 тисяч.