У Фінляндії зросла кількість мусульман, які прийняли Христа
  • Пон, 31/07/2017 - 15:10

Різке зростання навернень до християнства мігрантів-мусульман відзначається в Фінляндії. Про це свідчать представники місцевої лютеранської Церкви, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

При багатьох лютеранських парафіях Фінляндії останнім часом почали відкриватися спеціальні курси катехізації для біженців з мусульманських країн, які побажали стати християнами.

Точне число новонавернених невідоме, оскільки така статистика не ведеться, проте навіть за найскромнішими оцінками, за останні роки ряди Євангелічно-лютеранської Церкви Фінляндії поповнили кілька сотень колишніх мусульман.

Серед тих, хто навертається до християнської віри, переважають вихідці з Афганістану, Ірану та Іраку. В одній тільки парафії Таніокоскі поблизу Іматри на сході країни на курси катехізації ходять 20 чоловіків-афганців.

«Я ще не прийняв хрещення, але дуже чекаю цього. Я впевнений, що зможу стати хорошим християнином», - говорить один з навернутих Аліраз Хусейні.

Нерідко ті, хто переходить з ісламу в християнство, стикаються з протидією з боку близьких, що сповідують традиційний іслам: навернутих вважають «невірними» і «відступниками».

«Я вже довгий час не підтримую контактів зі своїми родичами в Афганістані, - розповів Голамір Хосейні. - Якщо вони дізнаються, що я став християнином, мені буде дуже важко».

Багато з тих, хто відвідує курси в Іматрі, кажуть, що вони зазнали розчарування в ісламській вірі і, швидше за все, ніколи не повернуться в Афганістан».