У Франції готують закон, за яким заклик геїв до чистоти вважатиметься насильством
  • Суб, 05/10/2019 - 18:05

У французькому парламенті триває робота над проектом закону, який радикально обмежить свободу слова щодо середовища ЛГБТ. Формально парламентарям з оточення президента Макрона йдеться лише про те, щоб заборонити проведення терапій, що мають на меті зміну орієнтації чи статевої ідентичності. На практиці під заборону потрапить навіть заклик до гомосексуалістів утримуватись від сексуальних відносин, який належить до місії Церкви у цьому середовищі.

На думку Лоуренс Вансонеброк-Міалон, головної авторки нового законопроекту, коли хтось закликає гомосексуальну особу до життя в чистоті, то таким чином каже їй, що її вчинки не є добрими. А це вже – психологічне насильство,- вважає вона.

Щодо цього питання до парламенту на консультацію запросили представників католицької спільноти «Відвага». До неї належать віруючі гомосексуалісти, котрі хочуть жити у відповідності до вчення Церкви.

Проектом нового закону занепокоєна французька Церква. На думку генерального вікарія паризької архидієцезії, аргументи парламентарів – абсурдні. Бо якщо заклики до гомосексуалістів жити в чистоті є проявом насильства, то тоді так само треба говорити про поведінку священника, котрий в сповідальниці переконує одруженого чоловіка не зраджувати дружині. Таким чином треба покінчувати з усіляким душпастирством, - додає о. Бенуа де Сінет.

Як інформує Vatican News, проект нового закону має дійти до парламенту на початку наступного року. Відповідно до нього, передбачається покарання 2 років ув’язнення і 30 тисяч євро штрафу.