У Франції на священника подали до суду за те, що нагадав вчення Церкви про гомосексуалізм
  • Пон, 30/09/2019 - 17:59

На французького священника Ґая Пейджиза подали до суду за те, що він нагадав вчення Церкви щодо гомосексуальних практик. Активісти ЛГБТ звинуватили його в «зневазі і підігріванні ненависті з огляду на сексуальну орієнтацію».

Зараз у Франції тривають дебати навколо проблеми надання гомосексуальним парам «права мати дітей». Парламент вже навіть проголосував щодо основ закону про допущення методу in vitro для жінок, котрі проживають в одностатевих зв’язках. На цю тему триває гостра дискусія в суспільних медія. В ній також взяв участь знавець проблематики ісламу, католицький священник Ґай Пейджиз. За те, що він висловив застереження щодо згубних наслідків цієї практики для дітей, а також нагадав, що содомія є гріхом, лоббі ЛГБТ притягнули його до суду.

61-річний священник, автор кількох праць про іслам, часто використовує суспільні медія. На основі кількох дописів в інтернеті адвокати, котрих найняло французьке товариство «Mousse i Stop Homofobii», вирішили звинуватити його у «зневазі і підігріванні ненависті з огляду на сексуальну орієнтацію».

Серед зібраних адвокатами «доказів» є скріншоти дописів о. Ґая, в яких він пише про те, що «католики не повинні підтримувати і брати участь в місяці гордості ЛГБТ, бо він є поширенням культури, що суперечить вірі і моралі». Священник також писав, що це явище є «небезпечним для дітей» і нагадав, що воно є гріхом.

Як інформує pch24.pl, виглядає на те, що ЛГБТ зараз перебуває на етапі вже не «толерантності», а накидання афірмації своїй діяльності. Французький священник став жертвою нової релігії прав людини, в ім’я якої можна дискримінувати її противників.

Вже не вперше виявляється, що діяльність лоббі ЛГБТ має тоталітарний характер, що суперечить толерантності, про яку вони заявляють, і перш за все він суперечить свободі слова. Сам о. Ґай Пейджиз в інтернет-дискусії у відповіді на один з нападів на свої католицькі погляди написав: «Якщо ти не витримуєш критики, то мусиш мати проблеми зі своєю ідентичністю».