У Франції щороку збільшується кількість актів вандалізму в церквах
  • Втр, 14/01/2020 - 11:56

У Франції знову дійшло до вандалізму в християнських церквах. Цього разу в сімох церквах єпархії Байонна знищили дев'ять фігур Матері Божої.

Поліція затримала підозрюваного злочинця, яким виявився 35-річний безпритульний, який пройде психіатричну експертизу. Єпископ Байонської єпархії Марк Ейє висунув звинувачення в оскверненні.

За інформацією поліції, чоловік завдав шкоди трьом церквам міста По менше ніж за годину, а потім продовжив свою «справу» в чотирьох сусідніх селах.

Кількість актів антицерковного вандалізму у Франції щороку збільшується. За даними французького міністерства внутрішніх справ, у 2018 році зафіксували 1704 такі дії, більшість із яких 1063 були спрямовані проти християн та 541 мали антисемітський характер.

«Недооцінювати важливість цих учинків було б безвідповідально», – сказав єпископ і заявив, що відправить Літургію «надолуження за образу Марії» у вівторок, 14 січня, у церкві Нотр-Дам у По, інформує wiara.pl.

Новинами з Франції також схвильований кардинал Роберт Сара, префект Конгрегації богослужінь та дисципліни Таїнств. «Християни не повинні мовчати щодо таких вчинків», – написав у Twitter африканський кардинал.